say sharky, right?

jag borde skrivit detta igårkväll, eller imorse, men det har inte blivit av. å andra sidan vill jag få det på pränt, för det var väldigt trevligt. so, here goes:

i torsdags (igår) tog jag en lång, härlig promenad på/kring/i stan med Anna. vi gick från centralen ut på djurgården där vi strosade runt ett tag, för att sedan ta båten till slussen, och sen en avslutande drottninggatepromenix tillbaka till centralen. vi diskuterade många trevliga ämnen; en del spännande, en del underhållande, och en del outright vrickade. men det var all-in-all väldigt mysigt. vädret var vackert, och det var verkligen kul att träffa henne igen.

vad jag saknar från Västerås

jag pratade nyss med Corrie i telefon. det var så kul att höra av henne igen! hon gör mig alltid så glad!

jag saknar henne verkligen. hon har alltid en åsikt om allt och alla. hon får alltid alla att bli på bra humör när de är kring henne. hon ger mig alltid en bild att framtiden är ljus, och jag vet inte hur. hon bara är sån, liksom. det betyder så mycket.

I feel; Flight of the Conchords - If You're Into It

well, not really. men det är en bra låt. faktiskt så får Corrie mig mer att tänka på, och känna som, låten BINGO av AKB48

"lov" revisited

"lov" var det ja. och vilket lov! vilken tillställning! not. feber, halsont, och snuva - just my luck.

but hey! jag har ju faktiskt gjort lite roligt, trots mitt instabila tillstånd: jag har jobbat två gånger (och jobbar nu hela helgen), träffat ett par vänner (men på tok för få för att vara nöjd), läst ut en bok (American Gods av Neil Gaiman - rekommenderas varmt), samt spelat igenom halva Mass Effect (men det har ni redan läst om).

but it's not enough! jag hade väntat mig så mycket mer! om jag failar på min förkylning, för höga förväntningar eller på nån annan random anledning vet jag inte (och bryr mig inte heller) - vad jag däremot kommit fram till är att min tidigare teori om att 'lov suger' måste stämma (motbevisa mig gärna).

ledighet? ja tack. lov? inte lika intressant. skillnad? ledigheten varar max ett par dagar, medan loven sträcker sig över en längre tidsperiod. bättre dela upp allt i lösa 1-2-dagare, imo.

semla

for the record så åt jag min fettisdagensemla idag.

vissa spel...

okej. jag klarade nyss Mass Effect. igen.

fy fan vad bra det spelet är.

yesterday

okej, så jag landade i södertälje, där vi satt och diskuterade skolpolitik. det var trevligt. inte för att vi kände oss färdigdiskuterade när vi blev tvungna att runda av, men vi lär ju fortsätta nästa gång vi ses.

skaravan

okej, det här var ett häftigt liveuppträdande...

dumma, dumma tisdag

vissa dagar är bara sämre än andra; igår vaknade jag med feber och halsont, och det har inte gått över tills idag när jag jobbar... och dessutom så är det dåligt väder. fuck.

oh well, man kan inte få allt.

I (want to) feel: Kemuri - PMA

size matters

okej, jag kollade nyss: det är 48 members i AKB48! there's always a bigger fish...

"lov"

så nu sitter jag här med en hel lovvecka framför mig. how come you say? högskolan har man ju aldrig lov ifrån? jo, jag har det. de la tentan i fredags (en tenta som enligt majoriteten var orättvist svår, men jag orkar inte whina). och låter oss nu vara föreläsningsfria en vecka. tack så mycket!

så, vad gör man när man har en vecka ledigt? senaste [hela] lovveckan, sju dagar utan arbete, som jag hade var höstlovet i nian. då hade jag precis blivit tillsammans med en tjej som hette Tina. hon lyssnade på Westlife, spelade pingis och tyckte mycket om godis - jag spelade warhammer, lyssnade på hårdrock och gick och laddade för mina två veckor prao på Tradition. det var mitt sista lediga skollov.

jag började i gallerian, i den undre butiken (inte många av oss som kommer ihåg den idag) under Petri men blev bara där den första veckan - den andra så skickade dem ut mig till skärholmen där jag fick hjälpa till att bygga upp den nya EB Games butiken, en av stockholms första.

och jag måste gjort bra ifrån mig, för jag hann inte ens fråga om jag kunde få jobb hos dem föräns de frågade mig om jag var intresserad (hade tänkt fråga på fredagen den andra veckan, men de frågade redan dagen innan) - klart att jag sa ja!

men det blev ju onekligen end of all innosence, för jag släppte alla andra intressen som inte var förenliga med mitt arbete (dvs, jag släppte allt utom warhammer, kortspel och tv-spel), och jag slutade träffa vänner på helgerna, och det hände mer än en gång att jag dissade mina vänner för att åka in och jobba ett par timmar.

jag jobbade lite på julen, men framför allt så fick jag mycket tider i mellandagarna, och alla lov efter det. det var aldrig särskilt mycket - säg 3-4 timmarspass 3-4 gånger i veckan så fort det var lov. inga långa dagar, och inte särskilt många, men det slet sönder loven. och så har det fortsatt. den första sommaren så tvingade mamma mig till fem dagars ledighet i följd en gång, sommaren efter lyckades hon få upp sju dagar - stundtals grundades de största fighterna här hemma i deras och min syn på mitt arbete. menar; första en och en halv månaden i tvåan på gymnasiet så jobbade jag elva av tolv helgdagar, och missade inte en skoldag. det blev 25 dagar i streck (började på en onsdag), följt av en ledig söndag, följt av 19 skola/arbetsdagar till.

men det är nog inte det galnaste jag gjort... fram mot 'julledigheten' i ettan så låg jag lite efter i skolarbetet. vi hade avslutning på fredagen den 19e (senaste lediga dag för min del hade varit söndagen 7e), och då skulle ett stort arbete i FeKen in, och ett annat stort FeK arbete skulle in dagen innan, på torsdagen. natten till torsdagen satt jag uppe till sex och skrev, sov en timme, och tog en hel skoldag. efter skolslutet drog jag direkt hem och satte mig med det endra arbetet. halv fyra gick jag och la mig för två timmars sömn; upp halv sex för att dra till skolan där jag hade två uppspel med min musikgrupp. jag fick sen praktiskt taget springa upp till kyrkan där själva avslutningen skulle hålla hus för att hinna värma upp med skolkören som jag uppträffade med under själva avslutningsakten. efter avslutningen vinkade jag alla ett snabbt farväl, skuttade iväg till donken och köpte lite lunch, och satte mig på pendeltåget in till stan - de hade ringt från jobbet: de behövde mig till stängning, det var kris. den kvällen var jag ohyggligt trött, och de sex timmar sömn jag fick den natten kändes välsignade. jag jobbade sen alla dagar till och med den 23e - sovmorgon på julafton var efterlängtad.

so why am I telling you this? ja, inte är det för att jag har sju dagars ledighet den här veckan, för det har jag inte. jag vet faktiskt inte riktigt varför, men nu har jag skrivit så mycket och så länge att jag inte bara tänker trasha det. hoppas det gav nånting, och att ni tyckte det var lite spännnade iaf.

I feel; AKB48 - BINGO

"schlagerfest"

jag tittade på schlagern ikväll när jag satt på släktträffen. det var en... upplevelse.

bara jag som ogillar detta mediajippo...?

bonus

fick hem MIZ skiva Untold Story från CDON idag, och fick mig en glad överaskning:
"Limited Edition Bonus CD included, MIZ full-length album Say It's Forever"
dubbelt så mycket musik till mig, och helt oväntat dessutom! har dessutom gått och väntat på den här skivan sen fredags också, så det blev from good to better, helt enkelt.

happy ^^

dilemma

hittade en lapp när jag micklade runt i rummet:

"I yearn for you, I do. but do I yearn for you, or do I yearn for you?
that's the thing! that's the fucking thing!
I believe it's the former, when it should be the latter.
fuck. I've done it again.
please tell me that I'm wrong."

huvudet på spiken? what do I know. det kändes så då iaf.

en mindre felräkning

biltullarna kostar mer än räknat, mycket mer.

I say WTF?! hur kan man lyckas med en sån jävla misscount? det är så man skäms att vara svensk - kalkulering någon?!

Update 21/2-08

...och så får vi lite mothugg i sann politisk anda.

I say Hello?! stick to the point. det måste finnas bättre sätt att kostnadssanera än att ta bort kontrollmekanismer...

youtubekommentarer

image3

hämtad från xkcd.

and then it can be the other way around:
StonyTezz kommenterade den här videon:
"Dear Citizens of the United States! I'm not trying to be aggressive.. but regarding the Korea's invasion in Youtube, I strongly recommend that you learn Korean language in order to communicate with us fluently. That way I really think US and Korea can interact with each other well since most of the Korean people are familiar with the use of English. Now it's your turn!"

jag blev bara så full i skratt ^^

skottpeng, ja tack

jag hatar ungdomsmentalitet; i morse när jag skulle in till skolan så möttes jag av en sönderslagen busskur - det är så onödigt! varför kan inte dessa mindervärdiga ungjävlar inse att denna vandalisering bara skadar, och inte är någon till gagn? hårdare straff för vandalisering, ja tack! inte för att jag tror att vi kommer sätta dit flera vandalisatörer, men dem som åker dit ska känna av det. skyhöga böter och/eller ungdomsvård är väl vad straffet är idag, men personligen skulle jag inte ha några qualms med att knäcka en knäskål eller två...

men tänk på dem som åker dit, är det inte väldigt synd om dem att vi förstör deras liv, deras framtid, för att de schabblade upp en gång?

nej, jag tror inte att de schabblade upp en gång. majoriteten av dem som vandaliserar har gjort det mer än en gång och kommer fortsätta så länge man antingen sätter dit dem, eller gör straffen så absnormt stora att de blir avskräckande på riktigt.

men, seriöst, hur kan du stå här och proklamera för så höga straff att de riskerar totalförstöra en persons liv? who are you to judge?

noone particular. just an angry citizen. i alla samhällen så är det alltid någon som blir orättvist behandlad, och då tycker iaf jag att det är dem som 'beter sig illa' som bör ta den smällen, initialt. motivering; denna vandalisering kommer ingen, repeterar ingen till godo. det är helt jävla fucking värdelöst, på alla plan. de mindervärdiga kräk som förstör för alla oss andra (vi som kan te oss, och bete oss).

vi och dem? vad snackar du om? har du en skruv lös?

ja, det kanske jag har. kanske är det en tolkningsfråga. jag blir bara så ohyggligt arg när ser en sönderslagen busskur/dyl. jag tycker det är förkastligt.
jag har vänner som tycker om att berätta fyllehistorier om när deras vänner gjort ditten och datten på fyllan (slagit sönder Selectaautomater, vält vägskyltar, you name it). jag skrattar med alla andra, men det är bara ett spel för galleriet - egentligen vill jag bara vända mig om och gå. menar; hur kan man seriöst roas av det faktum att ett fåtal individer förstör så mycket för så många andra?

so... låter som att det här är en stark fråga för dig... how come?


jag tycker att var och en ska få göra precis vad de vill med sina liv. det är i den åsikten jag grundar alla mina andra åsikter. vill de knarka bort det, fine, it's up to them. så länge som det bara drabbar dem själva. så fort som deras destruktiva beteende börjar gå ut över oss andra, vi som beter oss, så inverterar jag åsikt. du ska inte göra något som drabbar andra utan att vara beredd att ta konsekvenserna för det (vare sig det gäller vandalisering eller att du gör slut med någon i ett förhållande). inte sagt att du alltid måste göra det, men om du ställs mot väggen så ska du fan stå för det du gjort, and make amends thereafter.

nu sa du det igen; "oss andra". vad jiddrar du om?

jag proklamerar alla människors jämlikhet inför lagen, och inför varandra. vare sig du är man eller kvinna, homo eller hetero, har svenskt eller utlänskt påbrå - vi är alla lika värda och ska ha samma rättigheter och skyldigheter. men vi ska inte bedömas lika, utan individuellt, och då efter våra handlingar. gör du något som gynnar andra så ska du få credit för det, och gör du något som skadar andra, direkt eller indirekt, så ska du få betala för det, och få hjälp efter det, så att det inte händer igen.
och där har vi det; "vi och dem" - dem som sköter sig, är exemplarmedborgare, och dem andra, de som sabber för oss som sköter oss, och även sabbar för sig själva, utan att ta konsekvenserna för det. ska jag definiera? vandalisatörer och skattefuskare, to name a few, men det finns ju fler...

---

och ja, ni får väldigt gärna förklara för mig varför jag har fel. jag är fullt medveten om att det borde finnas någon flaw i min destruktiva åsikter, but so far har ingen lyckats ge mig en bra motivering till varför vi inte. but be my guest, please.

a magical weekend...

so, it all started out monoR, all hot fiery burn, and ended with Doran the dorphan. toppade 19 på 4-2 och är på det hela väldigt nöjd. mycket positivt, men det har varit en lång helg, så jag är väldigt trött nu. sängen nästa. hoppas ni andra haft en lika trevlig och händelserik helg som jag!

spirit rising

ibland krävs det så lite; i mitt fall en låt, ett beslut, och en pass av prioritet. ibland, så.

so, I'm off. see you monday.

I feel: Miz - Story Untold

middagstid

jag tycker om pappa. han lyssnar när jag säger att jag inte är sugen på mat, och att jag tar det 'sen'.

japanimport, where to find it?

vart hittar man butiker som importerar asiatisk musik här i stan...?

vet du, eller kan du ta reda på någon affär som tar hem det, så snälla informera mig!

jag skulle bli så glad - är så himla surt att importera skivorna för 350kr/st...

och så blickar vi öst igen

hittade ett nytt koreanskt band på yourtube: Girl's Generation, a.k.a.So Nyeo Si Dae består av nio tjejer som typ alla är 89or - snacka om ungdomsband (jag känner mig gammal!). de har bara släppt två singlar so far; Into the New World och Girl's Generation (självbetitlad, obv), och jag måste påstå att jag tycker det är riktigt bra.

jag har visst gått och blivit pop'are... -_^

love

no, you can't stop it.

if I could date a popstar...

lyssna på Younha's röst 19 sekunder in i det här klippet... jag säger bara wow!

damn, I love her voice...

first day of the rest of my life, again

sitter här vid burken och lyssnar på The Calling (köpte båda deras plattor på CD rean), gör en återblick över de senaste veckorna, och försöker räkna ut vilken väg jag ska gå nu.

vissa dagar är bara mindre händelserika än andra.

tionde i andra

so, brorsan is fylling år. hipp hipp hurra!

I was right, right?

idag när jag gick på stan med två vänner så gick en (helt okänd) man upp till en av dem och sa (mer eller mindre ordagrant) "ursäkta. hej. jag jobbar åt [random] modefirma, och jag undrar om du skulle vilja testfota för oss. här, ta mitt kort, så kan du ju höra av dig om du vill och känner för det."

hon blev, minst sagt, ställd. men vem hade inte blivit det? jag blev iaf väldigt glad för hennes skull! menar; jag har alltid påstått att hon ser väldigt bra ut, men hon har inte riktigt velat hålla med mig.

sen får vi se vad hon gör av det - det är ju upp till henne, liksom. den som lever får se helt enkelt, som det nu heter.

DMC4

jag spelade nyss igenom de tre första uppdragen på Devil May Cry 4, och jag måste erkänna att jag är lite besviken.

jag undrar om det är spelets fel, eller om det bara är jag som vuxit ifrån den här genren. menar; Nero är färglös jämfört med Dante, Gloria känns bara patetisk, miljöerna är sterila, och fiendedesignen känns platt. nä, jag hoppas innerligt på det sistnämnda, hoppas att det bara är jag som ändrat preferenser.

oh, well, tänker spela ett par banor till - vill ge det en chans till. återkommer om jag ändrar åsikt.

men först ut på promenix med vovven - so long!

Update 9/2 -08

har spelat lite mer nu, och åsikten är som följer: Gloria är totalt värdelös design, banorna är fortfarande tråkiga, och storyn lämnar mycket att önska. men det finns ljuspunkter! Nero är ohyggligt bra designad, spelmässigt, och bossarna är väldigt tuffa dem med (framför allt demonerna).

spelvärt spel, där Neros design får ses som den stora ljuspunkten.

hair

okej, idag har jag gjort något som jag inte gjort på väääldigt länge: jag har visat mig utomhus utan att ha gjort något spec med håret innan. small thing, you say? well, it's all a matter of perspective. då jag är en sån hårfascist som jag är så var det faktiskt ganska stort för min del. men de dagarna är nu räknade, hoppas jag - orka bitcha om håret? well, jag ska försöka iaf. påminn gärna ^^

I feel; Andy McKee - Drifting

inte bara en dans på rosor

okej, så kan någon vänlig själ förklara för mig vad skillnaden på standardavvikelse och varians är? på svenska då.

Tatiana klarade det inte, och inte Bruce heller (även om han var närmare på att få fram ett bra svar, eller hur man nu ska säga).

förstår jag det rätt; båda är mått på spridning i data, där std.av. är bra när man sysslar med deskriptiv statistik, och varians är bättre när man bara ska räkna på datamaterialet i största allmänhet?

lär få luska vidare i det här...

will, won't, will, won't, will.... won't.

har du någon gång satt dig själv i en situation där du vill att någon ska lägga sin hand på din axel, se dig djupt i ögonen, och fråga 'hur mår du, egentligen?' - men du vill inte berätta, för allt i världen vill du inte berätta, hur ologiskt det än ter sig.

eller ännu värre;

du vill verkligen berätta, få ut allt inom dig, du vill bara skrika. men du vill inte att någon ska fråga, du vill inte att någon ska ta del av det, för det passar sig bara inte.

ever felt it?

standstill!

ett ögonblick som varar en evighet, det är allt jag begär.

jag drömmer drömmen om äkta kärlek

vilken dag. jag började med att försova mig, men hann ändå in till stan och öppnade i tid (säger väl något om hur stora marginaler jag har på mornarna, vanligen). hela arbetsdagen gick bra och var kul - det går verkligen upp och ned. och Lisa - vilken ängel hon är ibland! jobbet hade varit så mycket mycket jobbigare utan henne.

efter jobbet köpte jag Ayreons nya skiva 01011001 - måste säga att jag tycker Arjen är ett geni ^^ menar; rader som "dying for tomorrow, living for today" är ju bara för underbara.

efter det åkte jag in till city och åt middag på Bamboo City tillsammans med min familj - lika gott idag! (I'm still in love) efter det tog vi oss till Filadelfiakyrkan och tittade på musikalen London the Musical. den var okej. skådespelarna var bättre än storyn, så att säga. men den avslutande metaforen var riktigt bra: Themsenfloden är stor, ful, och smutsig - men den är där; stadig, evig, och beundransvärd. precis som samhällets arbetare, de vanliga människorna, landets själ.

det var två saker jag reagerade starkt på under föreställningen:

1. huvudpersonen hade en lillesyster som påstods vara i 20-årsåldern, och hon trodde att hon ägde världen. hon hade evigheters mycket livserfarenhet, och ingen annan visste så mycket som hon. alla som försökte råda henne till det ena eller det andra anklagades endast för att vara 'tråkmånsar som försöker styra hennes liv'.
jag tycker att många kids har att lära sig något här; du kan och vet inte allt när du är blotta 20! förstå det! heck, jag ansåg mig äga världen när jag var 18, och idag ser jag hur naiv jag var då, och det har ändå bara gått två år! erkänn för dig själv att du idag är äldre än du nånsin varit tidigare, men erkänn även för dig själv att du fortfarande inte är äldst för det - bara för att du har mycket erfarenheter och en unik livshistoria så har du inte, per definition, mer erfarenheter än alla andra (framför allt inte än dem som är äldre än du). erkänn det för dig själv, och sluta vända ryggen åt alla goda råd som din vänner, nära och kära ger dig. sluta vara så prestigefylld - och detta gäller alla (mig själv inkluderad (jag arbetar fortfarande på det)). ödmjukhet och prestiglöshet är dygder i mina ögon, och jag tror att världen skulle bli än bättre plats om alla jobbade mer med dessa punkter. men det är ju min teori, och min åsikt. säg till om ni inte håller med mig.

2. det var en musikal, och många händelseförlopp som IRL tar lång tid (åtminstone bör ta det, imo) överspelades här på ett fåtal minuter - jag talar givetvis om kärleken; det oundvikliga som allt för ofta skapar både känslor (hos åhöraren) och storytwistar (så även i London the Musical, I tell you).
jag fann mig själv fantiserande om den rätta. jag undrar vem hon är, var hon är, och när jag ska få träffa henne, eller om jag redan har gjort det, men tillåter mig själv vara ignorant? jag vill så gärna träffa henne; den där tjejen som jag ger en kram bakifrån, och jag bara känner hur vi i och med vår kontakt blir ett. inget jag, inget hon - bara vi.
men jag vet att jag lever i en fantasivärld. jag vet att det bara är drömmar. jag vet att det aldrig kommer hända. det skulle vara för bra - ibland är det bra jävla tråkigt att vara realist. men ändå.

jag drömmer drömmen om den äkta kärleken, och jag tänker fortsätta drömma.

friday night is party night - yay

okej, 'herrkväll' hos Hannes är nya innegrejen på fredagar... synd att ni missade det här.

detaljer fås muntligt vid tillfälle.

love, Marcus


RSS 2.0