ödets ironi

"Florian Pils of Germany could only get a flight this morning and would have been late for registration and the player meeting and didn’t have a deck yet. Only, with three byes he could be on time for his first round of actual play... So Austrian pro Summersberger offered to register Pils and submit a decklist for him -- the exact same 75 cards, which Pils then assembled with the help of a whole cast of other players. Imagine the look on his face when these two then had to square off in round five and Pils even defeated Summersberger. What a way to repay one’s debt."

it's laughable ^^

uppu'-datu'-des?

jag var på In Flames på grönan i torsdags. det var nice. menar; dem kan ju sina grejer, so to speak.

positiv överaskning vad dock förbandet Engel. ska verkligen kolla in dem mer.

på tisdag har jag min sista statistiktenta för i år. det ska bli nice att få det överstökat - lite segt att få igång studierna bara... oh, well...

och ikväll kommer mamma2 med familj på besök - det ska bli kul! har saknat dem.

beauty

there's music, and there's music.

I'm in love.

kiss me, kill me

är det fel att vara med någon som är en del av ett öppet förhållande om man är medveten om att man själv aldrig skulle kunna vara del av ett sådant?

hade ni frågat mig tidigare hade svaret varit klart - men tiderna förändras, och influeras man inte av sina vänner?

ena stunden vet jag varken ut eller in, och två sekunder senare finns det bara en väg att gå...

ska man kanske försöka leva i nuet, inte planera för en evighet? sluta intala sig att nästa tjej jag träffar måste vara den rätta?

maybe it's fine to live your life, one dance at a time?


throw em' high n' low

vi började kasta på Lindyn idag - helt sick! har inte ens dansat i tre månader, och vi börjar kasta - så coolt!

det är så kul, så ohyggligt roligt. känns så 'manligt', på nån vänster... haha.

måste dock börja träna lite nu för att verkligen få det här att funka. christ... jag som hade hoppats på att slippa armhävningarna... well, a man's gotta do what a man's gotta do, I suppose.

wish me luck!

ibland säger en sång så mycket

Leaving you for me

lyrics

when you least expect it

vilken kväll...

middag, tävling, socialdans, avtrappning - allt så mycket bättre och så mycket mer än vad jag förväntat mig.

men tävlingen var bäst. jag ställde upp tillsammans med Linnea, och vi gick inte vidare från första rundan - men gud, var ni nöjda ändå?!

vi klarade målet; vi gjorde inte bort oss, och i och med det blev vi bäst presterande rookies (ja, vi var dem enda, för er som undrar).

solen har börjat gå upp nu när jag skriver det här - det är så vackert. jag svävar på moln. önskar att livet alltid kunde vara såhär...

if you're into it

"what other role does idiots fulfill, apart from being targeted by something that should not be tolerated? abusement, that is."

nån sa att förakt är vackert. jag vet inte... kanske. inte har jag en förkärlek för idioter iaf.

varför kan du bara analysera andras spel?

jag satt på en gräsmatta i en park och åt jordgubbar tillsammans med en vän idag.

det var jättemysigt.

jag undrar när jag får träffa henne igen...

det skulle vara något att se fram emot.

pride goes before a fall

nån sa nån gång nån stans 'det vill gärna bli bra'

och det vill faktiskt gärna bli bra, bara man tillskjuter rätt mängd energi, optimism och tålamod.

för som Calle sa - "så jävla dåligt var det väl ändå inte?" nej, det var nog inte det.

väderkänslig?

vad kallas det för när ens humör skiftar med väderleken?

jag blir alltid trött och melankolisk när det slår om från sol till regn - tror det har något med att så ljus försvinner att göra, but I don't know.

jag önskar att jag hade något intressant att skriva, men det finns liksom inget att berätta om - skolan är lite extra krävande atm, en ny omgång lindykurser startade igår, ma o pa kräver att jag tar hand om min bit hemma, och inte hinner jag träffa några vänner någonstans. förutom på lindyn, förståss, där är vi alla en stor familj. haha.

jo

I am writing the mail. svårt att formulera mig bara...

ett år senare

jag var på en återträff på min gamla gymnasieskola igår. det trevligt. trevligt att träffa alla gamla lärare, massa gamla skolkamrater.

det blev en massa smalltalk om det ena och det andra - och en hel del snack om min lillebror också. han tycks göra väldigt bra ifrån sig, och många kommenterade även att det finns stora likheter oss emellan.

vad jag reagerade starkast på var dock hur feta alla har blivit. de flesta såg ut att ha lagt på sig en 3-4 kilo, bara sådär.
för mycket godis, kakor och sprit? vad vet jag. obehagligt var det iaf. och fult var det, ohyggligt fult.

anyhow. deras problem, I suppose.

glada besked är alltid glada besked

jag fick A på tentan. det var... oväntat.

well, yay me, I suppose :)

somebody said

är jag elitist? nån sa det, iaf.

.

..

...


det kanske stämmer...

.

..

...

är det något fel med det?

who's up for it?

igår ställde jag upp i min första Lindy Hop tävling, en Jack and Jill tävling.

Jack and Jill går till som så att man anmäler sig individuellt, och sen blir man tillottad en partner när det börjar. alla dansar samtidigt på golvet i uttagningsrundan, och fem par går vidare till semifinal, och från semin går två par vidare till finalen. i uttagningsrundan och semin så väljer domare vilka par som går vidare, och i finalen får publiken avgöra.

jag ställde upp, som sagt, tillsammans med nitton andra (det blir tio par, all-in-all), och lottades första rundan till att dansa med tjejen som vann den senaste Jack and Jill tävlingen.

christ.


jag hade innan tävlingen gått och skämtat om att jag säkert skulle få dansa med den bästa och spoliera alla hennes chanser till en hygglig placering - nu kanske det skulle bli sant också...

christ...

men man är väl inte bättre än att man gör sitt bästa? även om 'mitt bästa' kändes lite tafatt i jämförelse med min partners åstadkommanden...

första dansen gick bara allmänt dåligt - musiken gick fort, min förning var under all kritik, och hon outclassade mig på alla plan. det var pinsamt.

så, pausvila, lite andrum, och så var det bara att ställa upp för andra dansen...

...and way to go baby! nervositeten släppte, och allting flöt bara på så mycket bättre! jag var fortfarande ohyggligt outclassad, men kände iaf att jag dansade den här gången, till skillnad från den första. pinsamheten glömd - det var kul att dansa!

musiken tystnar, publiken jublar, och tystnar sen.

Zacke frågor: "vilka par har nu fått ett tecken från domarna?"

jag tänker: "ja, det var ju kul så länge det varade. trist för henne, dock."

fyra par räcker upp handen.

wtf?

Zacke säger: "vi behöver ett till par till semifinalen..."

och en av domarna går, efter ett par långa (väääldigt långa) sekunder, ut och ger min partner en kram.

WTF?

alla andra par går av banan, och vi ställer upp oss för en omlottning av partner. jag har svårt att tro att det är sant.

lottningen säger att jag ska dansa med Li, and I give it my best shot (which isn't much, eftersom jag bara dansat i två månader...). i början funkade ingenting, verkligen ingenting, men det repade sig mot slutet iaf. återigen blev det kul att dansa när nervositeten släppte lite... vilket den gjorde allt för sent, men iaf.

vi gick, föga förvånande, inte vidare till final. men ändå. det gjorde däremot hon som jag dansade min första dans med. jag hejjade på henne i finalen.

när allt var slut kom många och dunkade mig i ryggen och tyckte att jag gjort bra ifrån mig - jag ryckte bara på axlarna och förklarade att det var min partners förtjänst att vi gick vidare (för det var det, det står jag fortfarande fast vid), och surade mest över att jag inte presterat lika bra som jag vet att jag hade kunna gjort om jag inte varit lika nervös...

jag satt och grämde mig över det hela bussresan hem också, och när jag gick och la mig, och när jag gick upp i morse, och på föreläsningen i förmiddags, och på lunchen, och på övningslektionen på eftermiddagen - men för varje gång jag gick igenom hela händelseförloppet i huvudet så blev det bara mer och mer klart för mig:

jag gjorde faktiskt mitt bästa
, och jag gjorde inga riktiga fel. and, heck, jag har bara dansat i två månader - vad fan förväntar jag av mig själv? jag gick till semi (tack vare min partner, kan poängteras igen och igen) när många andra som jag vet är mycket duktigare och har dansat längre än jag inte gjorde det - that has to count for something, right?

nej, nu vill jag bara upp på dansgolvet igen! jag fick så mycket inspiration! jag har så mycket grejer jag vill testa!

jag längtar till övningspasset nu på söndag...

förtydligande:
jag tänker inte ta någon som helst cred för att vi gick vidare till semi igår, that's all hers. jag tänker däremot påpeka att jag är ohyggligt stolt över min egen prestation. det var bra för att vara jag, för en nybörjare.

måste ju finnas ett behov, annars skulle det inte hända

jag tycker om när entreprenörer bryter ny mark, framför allt på tjänstemarknaden. här har vi ett typiskt exempel på smal marknad som dock är en marknad.

empiriskt undersökt

fan vad trött jag börjar bli på folk utan ambitioner... dom finns överallt! vart är vårt land på väg?!

twice

men lol! snyggt att jag lyckas springa in i en till emotionell vägg idag. det sa bara *pang*.

fan vad tjejer kan ställa till det för en... kan dem inte bara välja orden lite bättre ibland?

but what to do, what to do?

annat: folk börjar märka att jag klippt mig nu - det tog ju bara en vecka...

fine without it

i förra veckan sa jag:
"jag skulle gärna vilja, men det ligger inte i min natur."

det är sant, och jag står fast vid det, men det fick mig att tänka.

jag tänker på Petra. inte ofta. inte mycket. men ibland. and I hate it.

jag har så mycket aggressioner mot henne som jag bara skulle vilja få ur mig, få henne att förstå hur mycket hon skadade och förstörde mig. få henne att förstå att jag efter ett och ett halvt år fortfarande inte riktigt repat mig, trots det oändliga stöd jag fått från mina vänner och min familj. det är helt sjukt.

värst är nog det faktum att jag inte kan säga det till henne, att hon aldrig kommer få veta hur mycket jag idag föraktar henne för hur hon behandlade mig...

jag har till och med tillägnat henne en sång: Six av All That Remains

jag är inte bitter.

jag är inte bitter...

jag är jävligt bitter...

men nu har jag avreagerat mig. nu känns det bättre igen. I wish I was free of this...

"så, vad bloggar du om då?"

um, jadu, bra fråga där... första gången jag fick den frågan, idag, och jag kunde inte ge ett bättre svar än:

"asså, det är ju ingen blogg som kretsar kring något ämne - jag bara skriver för att informera världen, mina vänner, om vad som händer i mitt liv, så spännande och händelserikt som det nu tenderar vara." *laughs*

kan du beskriva min blogg bättre, let me know, will ya?

om nåt helt annat: igår var jag på en dansuppvisning där en polare tävlade i popping - det var riktigt nice, även om det inte gick så bra för honom som jag hoppats. han var nöjd och glad, dock, så jag är glad för hans skull :)

det var inte bara popping det tävlades i, utan även i breaking och locking - och det sistnämnda, locking, blev jag verkligen sugen att testa på nån gång. vilket år som helst, nu.

ämnesbyte, igen: jag tentade av regressionsanalysen i onsdags, och börjar med undersökningsmetodiken imorgon - det ska bli kul och intressant! även om jag redan nu känner hur trött jag kommer vara imorgon... gosh...

och så är ju inte Chris kvar heller! den sopproten har fått jobb, ett riktigt jobb, och hoppar av programmet. vem ska jag nu fördriva mina föreläsningspauser med? vem ska jag nu luncha på mongolian barbeque tillsammans med? gosh, gosh...

oh, well, får väl försöka vara glad för hans skull - även om jag kommer att sakna honom :(

aaand, that's all folks! for tonight, that is. sleep now, yes yes...

a collection of quotes

"all this life, spent for nothing. I'm wasting life, and I hate you for that."

All Ends har något på spåret i den där meningen. ville bara säga det.

"jag skulle gärna vilja dra hem någon, dra över någon, men det går bara inte ihop sig i mitt huvud... hur ska man dagen efter bara kunna låtsas om som att ingenting hände igår?"

alla har vi olika syn på one-nights - empiriska undersökningar visar entydigt att det inte håller för mig. när ska jag hitta min permanenta lösning?

"and when the power goes of for good then I will play it in my head until I die."

läs Virus av Neil Gaiman. ni kommer förstå. ever been there?

"tell them it was some kind of training accident - don't you usually say that?

jag såg Iron Man igår. på bio. på premiären. sannolikheten för det? nej, jag skyller på icke & co. filmen var rätt nice dock, så jag vågar mig på att rekommendera den som vad den är: en actionrulle med en gnutta humor, en gnutta gulligull, och en gnutta moralkaka. konsumera efter eget behag.

"du, UW verkar vara the shit i shadowmoor..."

ja, du har helt rätt Patrick. ska bli intressant att se hur det här utvecklar sig...

"<42"

ibland är du överlägset bäst Corrie...

"jag är så jävla trött... gick fan o la mig ett inatt..."

perspektiv. oh, I love them. jag kom i säng fyra. (bite me?)

"I close my eyes, because I see your face everywhere. I want to forget the day that we met..."

än en gång är All Ends något på spåren. deras skiva rekommenderas varmt.

...

och tack och god natt. nu ska jag bila in till stan och hämta mina föräldrar. och sen ska jag sova lite innan jag pallrar mig till jobbet imorgon bitti. laters laters

all praise

jag fick två danser med min danslärare Jenny idag, hon från Harlem Hot Shots.

det var spännade. och hon hade inget att klaga på efteråt heller - fick istället en komplimang, vilket var lite oväntat.

så nu har självförtroendet fått en boost - undrar vem jag ska våga bjuda upp nästa gång...


RSS 2.0